В килограмите се крие тайната на успешния брак

  • 19 юли 2011 11:56

  • 1779
  • 1
В килограмите се крие тайната на успешния брак
©

За да достигнат до това заключение, екип изследователи наблюдавал 169 двойки младоженци под 35 г. в продължение на четири години.

На всеки шест месеца те трябвало да попълват по два въпросника.

Благодарение на това учените открили, че семейното щастие на всички двойки намаляло с течение на времето и най-вече след изтичането на медения месец.

Въпреки това мъжете, които имали по-висок индекс на телесна маса (ИТМ) в сравнение със съпругите си, били много по-щастливи в самото начало, отколкото тези, които имали същия или по-нисък ИТМ.

Нещо повече, изглежда не само съпругът, но и половинката му е по-щастлива, ако съотношението в килограмите е именно такова.

Теглото на мъжете играе важна роля в живота на жените, като учените отбелязват, че това явление било по-забележимо в началото на проучването.

Въпреки това до края на четвъртата година жените, чийто индекс на телесна маса бил по-нисък от този на мъжете, били значително по-щастливи от дамите със същия или по-висок индекс.

Тези заключения са верни, дори и когато други фактори като депресията и равнището на приходите бъдат изключени.

Изследователите от Университета в Тенеси спекулират, че физическата привлекателност на партньора се явява по-важно за младите мъже.

"Голямото послание на нашето изследване е, че жените от всички размери могат да бъдат щастливи в отношенията си стига да са с най-подходящия партньор", коментира ръководителката на изследването Адреа Мелцер пред ABC News.

"Относителното тегло е това, което има значение, не абсолютното. Това не значи, че те трябва да са малки". Все пак Мелцер предупреждава, че разликата в теглото "не е гаранция, за да бъдете щастливи", тъй като взаимоотношенията в една връзка са много по-сложни.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1779 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.07.19 | 22:26

1
Де да беше така....

Добави коментар

Водещи новини