Вижте единствения човек, удрян от метеорит

  • 28 февруари 2013 20:35

  • 6091
  • 1
Вижте единствения човек, удрян от метеорит
©

Представяме на вашето внимание един крайно любопитен случай, състоял се през далечната 1954 година. В рамките на въпросната година Ан Ходжис от Алабама е била ударена от метеорит и е оцеляла, за да разкаже за уникалния си случай.

Метеоритът ударил дамата, докато си желала спокойно в нейния дом.

Това е единственият потвърден случай, в който човек е ударен от подобно тяло. Жената получила огромна синина и одраскано. Нахалният метеорит пробил покрива на къщата на Ан, рикоширал в радиото и я ударил в хълбока. Само се замислете колко хора живеят на нашата планета и колко метеорити са падали, а Ан е единствената късметлийка, уцелена от Космоса, пише div.bg.

И през 50-те години на миналия век, както и сега, около събитието се развили какви ли не смехотворни теории. Повечето мнения били, че метеоритът, ударил Ходжис, бил като "огнена топка", но други предполагали, че за всичко бил виновен СССР. След като все пак се потвърдило, че става дума за метеорит, се разразил скандал на кого всъщност принадлежи той. Ан Ходжис обаче си заслужила правото да го притежава, защото единствена имала близка среща с него.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
6091 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.18 | 20:53

1
Егати целувката. То тая е ячка, та още два ще издържи.

Добави коментар

Водещи новини