Най-добрите фотографии за 2012 година

  • 15 февруари 2013 18:46

  • 2979
  • 0
Най-добрите фотографии за 2012 година
©

Шведският фотограф Паул Хансен спечели наградата "World Press Photo" за 2012 г. за снимка на две убити при израелски ракетен удар палестински деца, носени за погребение, предаде АП.

Снимката, направена за в. "Dagens Nyheter", показва група мъже, които пренасят мъртвите тела по тясна улица в град Газа.

Жертвите - брат и сестра - са увити в бял плат и се виждат само лицата им. Според журито силата на снимката се състои в показания контраст между гнева и скръбта на възрастните и невинността на децата.


Второто и третото място в конкурса са, присъдени на турския фотограф Емин Озмен и италианецът Фабио Бучиарели. И двата разтърсващи кадъра са от Алепо и представят респективно изтезание и въоръжен войник от Сирийската свободна армия.

Престижният конкурс за фотожурналистика присъди отличия на 54 фотографи от 32 страни в 9 категории, както научаваме от БТА.

За съжаление, в тези иначе перфектни като техническа реализация фотографии, рядко прозира дори лъч радост и надежда, защото болшинството сред тях показват ужасите на 2012 година, останали скрити за повечето от нас, пише inews.bg.

Можете да разгледате всички отличени с награда снимки на официалната страница на World Press Photo.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2979 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини