Плаваща сауна в Прага

  • 15 февруари 2013 11:04

  • 1086
  • 0
Плаваща сауна в Прага
©

Сауна върху малък кораб. Стотици хора се възползваха от тази нова атракция в Прага. Освен ползата от здравословното потене, посетителите на плаващата сауна могат да се насладят на живописна гледка, а по-смелите - да се изкъпят направо в реката.

Новата сауна в Прага е лукс не само за тялото, но и за душата. Тя се носи върху корабче в река Вълтава в сърцето на Прага и предлага прекрасна гледка към замъка на отсрещния бряг. На плавателния съд, върху който е поставена сауната, вече са се провеждали множество изложби и културни събития.

"Това е нов проект. През 2007 г. организирахме първото културно мероприятие тук на реката, а сауната е само продължение", разказва Иво Славик - организатор.

Сауната е съвсем обикновена. Изградена е от дърво, стъкло и пластмасови части и се отоплява от малка печка на дърва. Посетителите дори трябва да си носят собствени хавлии и чехли. Въпреки че е непретенциозна, сауната създава чувство за лукс с изгледа към реката. Цената за това удоволствие е напълно приемлива - само 100 чешки крони или 4 евро за час и половина. След престоя в горещата стая идва време и за разходка. За начинаещите има изграден басейн със студена вода на самата лодка. По-смелите обаче предпочитат да се освежават директно в реката.

"Водата в реката е супер, но не трябва да се застоявате твърде дълго. След жегата в сауната, плуването в реката с една от най-красивите гледки в света е страхотно", споделя мъж.

Сауната отваря по обяд и работи до вечерта, като предлага на своите посетители да се насладят на незабравим залез, разказва БНТ. Желаещите имат възможност да я посетят до края на март.

Последвайте канала на

1086 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини