Турция прави Turkeywood

  • 27 януари 2013 15:28

  • 1919
  • 1
Турция прави Turkeywood
©

Турция ще инвестира средства в създаването на аналог на американския Холивуд и на индийския Боливуд, съобщава вестник "Хюриет".

Министерството на икономиката обяви приоритетни отрасли, които могат да разчитат на финансовата подкрепа на държавата. В този списък попадат кинематографията, лечебният туризъм, науката и образованието.

Един от амбициозните проекти е създаването на турска "фабрика на мечтите" - Turkeywood. В бюджета на министерството на икономиката ще има перо за подкрепа на производството на турски филми и кинодейци, които да представят продукцията на турската кинематография на международни форуми като фестивала в Кан или на американската филмова академия, пише profit.bg.

През ноември 2011 година за Turkeywood заговори министърът на икономиката Зафер Чаглаян. Той спомена, че има подписан договор за сътрудничество между асоциацията на турските режисьори и международната индийска филмова академия, както и с асоциацията на индийските режисьори.

Турският премиер Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва пък дори определи къде ще е турската "фабрика за мечти" - в град Мардин. Mardinwood или Turkeywood вероятно ще заработи на пълни обороти, след като ще бъде финансиран от правителството, съобщи Дарик.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1919 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.01.28 | 19:57

1
PONE TI PROÈTE MOETO MNENIE MODERATORE PAK E POWE4E OT GLUPAWITE TURSKI NOWINI. APROPO NQMA[E NITO EDNA DUMA NA OBIDA A AKO SI DOLOWIL NE]O ZNA4I SI PO UMEN OT REPORTERKATA.

Добави коментар

Водещи новини