Първият официален портрет на Кейт Мидълтън (снимка)

  • 11 януари 2013 14:42

  • 3370
  • 1
Първият официален портрет на Кейт Мидълтън (снимка)
©

В петък в Националната портретна галерия на Великобритания бе открит първият официален портрет на Кейтрин, херцогиня на Кеймбридж, която е и един от покровителите на галерията.

Той е поръчан от Фонда за изкуство с помощта на влиятелния галерист сър Хю Легат и в памет на починалият през 2011г. сър Денис Мейхън - известен британски колекционер на изкуство с големи заслуги за изследване, съхраняване и популяризиране на италианския барок.

Бременната херцогиня и съпругът й принц Уилям лично присъстваха на откриването в Лондон. В официалното съобщение се казва, че тя лично е участвала в подбора на художника и поръчката била възложена на Пол Емсли, победител през 2007г. в конкурса BP Portrait Award на Националната портретна галерия.

След първоначалния разговор с художника е имало две сесии за позиране през май и юни миналата година в студиото му в Уист кънтри, Англия, и в двореца "Кенсингтън". Портретът е довършен с помощта на снимки, направени по време на сесиите.

Емсли обича да рисува портретите на тъмен фон, което според него подчертава "простотата и тишината на формата".

"Херцогинята сподели, че би искала портретът да я покаже такава, каквато е в естествен вид, каквато е самата тя, а не какъвто е официалният й образ. Тя ме изненада с откритостта и щедростта си на много сърдечен човек. Първоначално мислехме на портрета да е сериозна, но мисля, че постъпихме добре като накрая се спряхме на усмивка - защото в действителност тя е такава", коментира художникът.

Картината е показана на Кейт през ноември, а от днес публиката може да я види в националната галерия, пише dnevnik.bg.

Британската преса посрещна портрета с коментари, в които се казва, че от него струи внушение за една зряла жена. "По света я познават с младежката й енергия, но първият й портрет ни разкрива днес една по-зряла Кейт", писа "Дейли Телеграф".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3370 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
hudojnik

2013.01.12 | 19:35

1
mnogo slab portret

Добави коментар

Водещи новини