Учени: Джедайският меч от "Междузвездни войни" е опасен

  • 04 януари 2013 09:34

  • 5218
  • 3
Учени: Джедайският меч от "Междузвездни войни" е опасен
©

Британски учени обявиха джедайския меч от филмовата сага "Междузвездни войни" за опасен, както за противниците на джедая, така и за самия джедай, предаде РИА Новости.

Колектив физици от Лейчъстърския университет във Великобритания се е посветил в създаването на работещ модел на светлинния меч на джедаите.

От гледна точна на физиката лазерният лъч не може да бъде основно оръжие на джедаите, тъй като с него не могат да се парират удари. Най-вероятно фантастичното острие представлява облак от плазма, държан в клиновидна форма от магнитно поле.

Фехтовката с подобно оръжие, обаче би била опасна и за самия джедай, поради падащите искри от нагорещена плазма от острието или нарушения на магнитното поле.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5218 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Онуфрий

2018.01.23 | 01:13

3
Народа повсеместно по Света, че изтрещя - изтрещя, че изпростя - изпростя... Ама и на учените за какво им се плаща вече не е истина!

2014.07.28 | 09:03

1
Не е джедайски, а юдейски! Любимият ми филм, като малък, се оказа пълна пропаганда, в полза и съпричастност, към едни човеци, без държава!
не си прав

2016.10.07 | 17:32

2
единствените евреи във филма са Уато с големия нос (крилатият робовладелец на Анакин и майка му) и неговият гаден племенник Себулба - и двамата са отрицателни герои с ясен еврейски акцент, не вярват в религията на джедаите и дори не ги хваща тяхната хипноза, признават само сделките и далаверата, играят нечестно в спорта...

Добави коментар

Водещи новини