Клошар умря, без да разбере, че наследява 19 млн. долара

  • 03 януари 2013 10:32

  • 2956
  • 0
Клошар умря, без да разбере, че наследява 19 млн. долара
©

Далечен роднина на ексцентричната американска милионерка Хюгет Кларк, който трябваше да получи 19 млн. от нейното наследство от 300 млн. долара, бе открит мъртъв вслeдствие на премръзване, информира "Джорджа дейли нюз", цитиран от Труд.

Тялото на 60-годишния бездомник Тимъти Хенри Грей бе намерено от деца край жп надлез в северозападната част на щата Уайоминг. По това време температурата била около минус 12 градуса.

Грей всъщност е праплеменник на Кларк, която почина през май 2011 г. на 104-годишна възраст. До края на живота си той е нямал представа, че има право на 6,25% дял от нейното наследство, натрупано от добив на медна руда. Според адвокатите, управляващи наследството й, по консервативни оценки то възлиза на над 300 млн. долара.

Няма данни, че смъртта на Грей е насилствена, каза Бул Джефърс от полицията в Еванстън, в чийто район е било открито тялото. Бездомникът бил облечен леко.

Мястото край жп надлеза, където е намерен мъртвият клошар, било познато на хората с подобна съдба. Там по принцип лагерували доста клошари.

Тимъти Грей се оказва правнук на бившия американски сенатор Уилям Кларк. Навремето той трупа състояние от медни мини в щата Монтана, инвестирал е също в банковото дело, строителстгвото, железниците. Слави се и като основател на Лас Вегас.

Хюгет Кларк, най-малката дъщеря на този сенатор с впечатляваща визитка, през последните 20 години от живота си живее в изолация в болниците на Ню Йорк, докато огромните й имоти в цялата страна стоят неизползвани.

В завещанието си тя не оставя пари на роднинините си. Вместо това приписва всичко на своята медсестра, на своя кръщелница, на адвоката, счетоводителя, болницата, лекаря, на любим мюзей, на различни служители и на фондация за изкуство, която тя иска да основе в Санта Барбара, Калифорния.

Смята се, че никой неин роднина не я е виждал през последните 40 години от живота й, въпреки че някои опитали да поддържат връзка с нея чрез телефонни обаждания.

Тъй като не получили и цент от покойната мултимилионерка, 19 от роднините на Кларк оспорили завещанието й пред съда в Ню Йорк.

Покрай съдебните битки адвокатите открили, че сред правоимащите е и Грей. Но дори частни детективи, които наели, не успели да го открият.

Въпреки че водел живот на клошар Тимъти е имал достъп до пари. В портфейла му бил открит чек от 2003 г. за "солидна сума", казаха от полицията.

Джери, по-голям брат на Тимъти, обяснява, че той е работил като каубой в Скалистите планини през по-голяма част от живота си. "Той принципно бе бездомник", каза Джери пред Ен Би Си.

Последвайте канала на

Novini.bg
2956 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини