Закръглените хора живеят по-дълго, сочи проучване

  • 02 януари 2013 21:20

  • 3959
  • 2
Закръглените хора живеят по-дълго, сочи проучване
©

Американски учени установиха, че закръглените хора живеят по-дълго от слабите. В проучването са взели участие милиони мъже и жени от всички части на планетата, предаде БНТ.

Специалистите са се фокусирали върху индекса на телесната маса на участниците в началото на изследването и на тяхното дълголетие.

Ако сте прекалили с хапването по празниците, няма нужда да се подлагате на диета. След подробен анализ учените стигнаха до обнадеждаващи резултати в полза на по-пухкавата част от населението на света.

Оказва се, че леко закръглените хора имат с шест на сто по-нисък риск да умрат в сравнение с прекалено слабите или тези с нормално тегло. Но това не трябва да успокоява страдащите от прекомерно затлъстяване. Те все още са с 30 на сто по-висок риск от преждевременна смърт.

Идеята, че по-апетитната фигура води до по-добро здраве, беше наречена "парадокс на надебеляването". Според авторката на проучването Катрин Флигъл от Центъра за контрол и превенция на болестите в Хайътвил, щата Мериленд, той се дължи на факта, че "пухкавите" хора разполагат с повече резерви, на които да разчитат при заболяване през годините.

Възможно е също при по-пълничките да е по-лесно да се открият и лекуват навреме проблемите, свързани с високото кръвно налягане и диабета, отколкото при слабите. Трета теория застъпва тезата, че гените на хората с пищни форми им помагат да превъзмогнат отрицателните последици от техния "свръхбагаж".

И все пак не изпадайте в крайности. Формула за дълголетие все още няма. Независимо от всичко, не забравяйте, че здравето е преди всичко балансирано хранене и разбира се спорт.

Последвайте канала на

3959 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.17 | 23:24

2
Качете снимките си тук - http://kachi-snimka.eu/

2013.05.17 | 23:24

1
По-дълго, но дали по-щастливо?

Добави коментар

Водещи новини