Нети и Сърчаджиева се връщат на сцената

  • 06 юли 2011 07:56

  • 4296
  • 0
Нети и Сърчаджиева се връщат на сцената
© интернет

Известният режисьор Асен Шопов се завръща на сцената на театър „Българска армия” с постановката „Железният светилник”, съобщи  директорът на трупата Мирослав Пашов.

Той е човекът, оставил сериозна следа в нашия театър, но от две десетилетия не е поставял нищо при нас. С неговото връщане искаме да припомним славното ни минало”, допълни още той.

Класическата творба на Талев „Железният светилник” ще е сред акцентите в афиша на военната трупа следващия сезон. Амбицията на театъра е да създаде мащабно платно за борбите на българите за църковна и политическа независимост, отразени в живота на типично възрожденското семейство.

За тази цел ще участва голяма част от актьорския екип, като засега разпределението на ролите още не е уточнено. Със сигурност обаче се знае, че в преспанските страсти ще видим Васил Михайлов, Георги Кадурин, Мирослав Косев, Милен Миланов, Веселин Ранков, Иван Ласкин, Елена Райнова и Пламена Гетова. С тази постановка от майчинство се завръщат две от най-известните актриси на трупата - Александра Сърчаджиева (въпреки че чаровната актриса вече се включи в по-старите представления „Ножица-трепач” и „Чайка”) и Антоанета Добрева-Нети. Спектакълът ще е готов в края на ноември.

Новият сезон ще вдигне завесата през октомври с премиерата на „Кръщене” от Камен Донев. Сюжетът се завърта около кръщене на бебе. Репетициите са започнали, ангажирани са 16 актьори. Сред тях са Йоана Буковска, Тигран Торосян, Екатерина Стоянова, Милен Миланов, Сашо Дойнов, Елена Райнова, Николай Гълъбов.

Третото ново заглавие в афиша на Армията е „Евгений Онегин” от А. С. Пушкин, с чиято нова интерпретация се е нагърбил младият режисьор Стайко Мурджев. Той подготвя драматизация на великолепния текст на Пушкин с критика Юрий Дачев, който вече направи много успешен сценичен вариант на „Дама пика” от А. С. Пушкин в „Зад канала”. Така че от тази постановка ще очакваме много, като в завършен вариант ще я видим през март 2012 г. „С тези нови заглавия искаме да покажем целия ансамбъл на театъра и силния състав, с който разполагаме”, обобщи бъдещия репертоар Мирослав Пашов.

От трите нови заглавия, които ще гледаме през новия сезон в Младежкия театър, веднага прави впечатление „Макбет” от Уилям Шекспир. Тъй като и най-кървавите трагедии в ръцете на режисьора Теди Москов изглеждат като комедия, може само да гадаем какъв ще бъде крайният резултат. Той ще стане ясен през януари следващата година, когато излиза премиерата.

Как любовта се разрушава под натиска на материализма, ще разберем от „Любов и пари” от британския автор Денис Кели, известен в страната си преди всичко като сценарист на ситкоми. Режисьор е Петър Кауков, премиерата е на 1 декември. Постановчикът е поканил да играят в нея Дарин Ангелов, Койна Русева, Искра Донова, Стефан Мавродиев, Мая Бабурска и Николай Луканов.

Последното ново заглавие е детското представление „Карлсон, който живее на покрива” на режисьора Венцислав Асенов. В него ще видим новото попълнение на трупата – Герасим Георгиев – Геро.

Последвайте канала на

4296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини