"Секретарските служби на Дядо Коледа" стават на 50 години

  • 16 ноември 2012 14:04

  • 4146
  • 0
"Секретарските служби на Дядо Коледа" стават на 50 години
©

Френски офис, чиято единствена цел е да отговаря писма, адресирани до Дядо Коледа, се хвали с 50-годишна кариера. По повод кръглата годишнината служителите на пощенския клон издадоха книга, посветена на историята на любимия на малки и големи старец.

Всяка година милиони деца пишат на Дядо Коледа и го превръщат в най-големия получател на писма в света, разказва БНТ. Заради това още преди 50 години на французите им хрумва идеята да създадат офис, който да отменя стареца в отговарянето на писмата.

Така през 1962-ра година са отворени т. нар. "Секретарски служби на Дядо Коледа". Служителите в офиса са облечени с червени костюми и коледни шапки и са единствените упълномощени лица, които могат да отварят писмата, адресирани до Дядо Коледа.

През първата година от започването на нашата работа трябваше да отговорим на повече от 5 000 писма. Следващата година отворихме 1 милион и 4 хиляди писма, сред които 140 хиляди имейла. Както виждате за 50 години пожънахме страхотен успех, разказва Вероник Тулиер, управител.

"Секретарските служби на Дядо Коледа" отварят врати всяка година на 6-ти ноември, като децата трябва да изпратят своите писма до 21-ви декември. По случай 50-годишнината на офиса е издадена книга, озаглавена "Мили Дядо Коледа". Освен историята на веселия старец, в нея са побрани и част от най-симпатичните писма, получени в офиса.

Последвайте канала на

4146 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини