Мария Габриел връчи почетна награда на холивудския актьор Джон Войт за принос за сътрудничеството между България и САЩ

  • 02 ноември 2023 18:27

  • 2519
  • 6
Мария Габриел връчи почетна награда на холивудския актьор Джон Войт за принос за сътрудничеството между България и САЩ
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова връчи в Лос Анджелис почетната награда в тазгодишното издание на Българските награди за принос към изкуството, културата, образованието и науката, съобщиха от министерството на външните работи на Република България.
 

„В Деня на народните будители отдаваме почит към създателите и пазителите на българската духовност, език и култура. Радвам се, че Българските награди за принос към изкуството, културата, образованието и науката се връчват именно в този ден. Нека наградите се превърнат в традиция, нека обединяват, вдъхновяват и събират все повече приятели на България заедно“, подчерта Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

С наградата се отличават и получават признанието на българската общност от Западния бряг на САЩ изтъкнати личности (българи и чужденци), за техния принос към българското изкуство, култура, образование и наука. Инициатор на идеята е Бойко Христов, генерален консул на Република България в Лос Анджелис. Наградите са организирани от фондация „BgFace - Bulgarian Foundation for Art, Culture and Education“ и подкрепени от Генералното консулство на Република България в Лос Анджелис.

Тазгодишните победители в четирите категории - изкуство, култура, образование и наука са съответно пианистът Милен Киров, председателят на българския културен център "Рипни Калинке" Саня Кирова, Първо българско училище "Васил Левски" в Лас Вегас и архитектът проф. Иван Ташев.

Почетната награда за принос за отношенията в сферата на културата и изкуството между САЩ и България бе връчена от Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова на популярния американски актьор и баща на холивуската звезда - Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския - Джон Войт. Той е носител на редица награди, сред които “Оскар” за главна мъжка роля, няколко “Златни глобуса” и награда БАФТА.

 
„Вие сте носител на редица престижни награди от най-високо ниво. Удоволствие е да поднеса българската награда за принос към сближаването на България и САЩ. Поздравявам Ви за постиженията и Ви уверявам, че сте част от хората, които наричаме приятели на България“, с тези думи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова връчи отличието на Войт.

 "Ще ценя тази награда и ще се радвам да продължа да правя още проекти в България", заяви Джон Войт.

На събитието присъстваха повече от 200 официални гости, сред които режисьорът Стефан Командарев и членове на Академията за връчване на престижната награда „Оскар“. Церемонията завърши с представяне на трейлъра на българската номинация за наградите "Оскар" - филмът "Уроците на Блага".

Мария Габриел се срещна с кмета на Лос Анджелис Карън Бас

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2519 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.11.03 | 11:22

6
Какво е сътрудничил тоя пърдел? Сигурно е трябвало преди това да му покаже на картата къде е България. Раздават ги тия награди на килограм.

2023.11.03 | 07:08

5
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба:------>> mub.me/medik
kravar

2023.11.02 | 23:05

4
AMAN OT TAQ DRISLA NA DIARIQ NASQKADE SERE !
Sarbeca Z

2023.11.02 | 20:06

3
Демек шпионин

2023.11.02 | 19:46

2
Мара ГавраЕЛ си връчи х у я като награда.
Георги Илиев Митев

2023.11.02 | 19:37

1
Облюдъци !

Добави коментар

Водещи новини