„Остава“ и Папи Ханс са част от програмата на спортното министерство по повод Международния ден на младежта

  • 04 август 2023 14:33

  • 481
  • 0
„Остава“ и Папи Ханс са част от програмата на спортното министерство по повод Международния ден на младежта
© Министерство на младежта и спорта
Слушай новината Слушай новината

Министерството на младежта и спорта ще отбележи Международния ден на младежта с младежко изложение, спортни демонстрации и концерт в София. Събитията ще се проведат в Южен парк 2, на сцената на Sofia Summer Fest и пространството около нея на 12 август от 16,00 до 22,00 часа. Входът е свободен.

Честването ще стартира с изложение на младежки организации, които ще имат възможност да представят дейността си и да се включат в дискусия с експерти на ММС и Столична община, свързана с младежките политики в страната.

За любителите на спорта са организирани демонстрации по брейк, ушу и зумба. Посетителите могат да се включат и в открити тренировки по бадминтон и ушу, както и да се забавляват с настолни игри. Празникът ще завърши с концерт с участието на група „Остава“ и Папи Ханс.

Фестивалът "Топло фест": Музика, цирк и огнено шоу на едно място в София

През 1999 г. Общото събрание на ООН обявява 12 август за Международен ден на младежта. Министерство на младежта и спорта популяризира тази дата с организиране на мероприятия, насочени към младите хора в България. Отбелязването на този празник е от особено значение за прилагането на младежката политика на национално и местно ниво, както и за представяне на дейността на министерството, насочена към младежите в страната.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
481 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини