В Гърция ще гледат Малкович срещу 4 пъти по-малко пари

  • 26 януари 2023 12:56

  • 1937
  • 1
В Гърция ще гледат Малкович срещу 4 пъти по-малко пари
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Народният театър “Иван Вазов” пусна билети на цени от 50 до 400 лева за постановката “В самотата на памуковите полета” oт Бернар-Мари Колтес на режисьора Тимофей Кулябин, в която участва световно известният американски актьор Джон Малкович. Представлението ще се играе в три поредни вечери - на 16, 17 и 18 февруари. Билетите са разделени в осем категории.

Не е ясно, обаче, какво налага продажбата на билетите на толкова огромни суми. В съседна Гърция същата постановка ще се играе дни по-рано - отново на три дати, но между 9 и 12 февруари. “В самотата на памуковите полета” ще стъпи на сцената на Onassis Stegi, а билетите варират от 5 до 55 евро. Казано иначе - между 10 и 110 лева. Или четири пъти по-евтино.

Билетите за театър с Джон Малкович стигат до 400 лв.

Onassis Stegi е съвременен център култура и изкуство, свързан с едноименната фондация - една от най-големите в Европа, която използва средствата и програмите си, които развиват гръцката култура. Цялата философия стъпва върху схващането, че достъпът до културата трябва да е напълно неограничен и поради тази причина Onassis Stegi предлага редица отстъпки за възрастни, младежи, безработни, хора с увреждания. Отстъпки ползват и учащите в гръцки и международни държавни и частни образователни институции. 

Редовните билети са на цени от 7 евро. 5 евро струват билетите за безработни, налични във всички зони за сядане и за всички събития. 5 евро струват и билетите за хората с увреждания и техните придружители. 

Билетите под 400 лв. за Джон Малкович свършиха за минути

За съжаление, обаче, представлението в Гърция е разпродадено за всички дати. Така че онези, които желаят да видят Малкович на балканска сцена, ще трябва да се бръкнат по-дълбоко в джоба. Каква е причината същото представление да се играе у нас на суми в пъти по-високи от тези в Гърция - не е съвсем ясно. Ясно е, обаче, че държавата сякаш по-скоро се преструва, че културата е национален приоритет, пише frognews.

Подобни отстъпки в театрите у нас няма, а билетите за театрални постановки, оперни представления и дори кино растат. И то при все, че страната ни е бедна, а цените в магазините удрят тавана. Въпреки тов,а театралните салони често са пълни до горе.

Теодора Павлова
1937 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.26 | 13:08

1
Държавата тотално е абдикирала за пореден път. И после защо българките се шибaт с чужденци, ами самите политици не са нaциoналисти, а българофоби.

Добави коментар

Водещи новини