Рут Колева на Spirit of Burgas

  • 11 юли 2012 18:47

  • 1518
  • 0
Рут Колева на Spirit of Burgas
©

За момиче в началото на 20-те си години, Рут Колева е събрала забележителен музикален опит. Всичко започва, когато е на около 9 години и трябва да пее пред огромна публика в Тайланд. След 11 години и многобройни колаборации - между които и тази с брилянтния Bobby McFerrin, да – се появи първият й албум – “Within Whispers“. И това е само кратката версия на историята.

Очевидно за Рут музиката не е само хоби, а начинът й на живот. На 16г. тя вече е пътувала до Ню Йорк заедно с мениджъра си Джо Флетчър. Той е топ мениджър и промоутър, който е работил с широк спектър от музиканти, между които Бионсе, ББ Кинг и Джеймс Браун например. Джо завежда Рут в студиото с Мартин Брайли, продуцентът и композиторът зад Елтън Джон и Марк Антони. С подкрепата на Bedbug Studio в България тя записва първия си хит сингъл – “Clean your heart”, заедно с реге изпълнителя Jammy Youth. По това време Рут вече започва да създава своя уникален стил. Попът отстъпва място за ню соул, а R&B стилът – за ритмичен фънк.

Тези щастливи срещи и обогатяващи сътрудничества водят до издаването на дебютния албум на Рут – “Within Whispers“, който излиза през април 2011 година. В него определено си личи джазовия полъх на артисти като Ерика Баду, Лоурън Хил, Джеймс Браун и Джил Скот, с които Рут израства. Каквато и да е рецептата, албумът звучи като пътуване през една зряла любов.

Последвайте канала на

1518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини