Директорът на Народния театър отрече да е правил политически назначения

  • 01 декември 2022 13:46

  • 635
  • 2
Директорът на Народния театър отрече да е правил политически назначения
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Васил Василев изпрати писмо до редакцията на bTV по повод твърденията на актрисата Албена Колева, изразени на 30 ноември в предаването "Тази сутрин".

Тя заяви, че се води целенасочена война с режисьора Александър Морфов и стремежите са той да напусне. Актрисата направи и множество обвинения към ръководството на театъра и посочи, че Велислава Кръстева има екип, който си е назначила, а директорът сякаш се стреми да подклажда скандала.

Валери Йорданов: Страхувам се за живота си, ще съдя директора на Народния театър

Васил Василев я обвинява в писмото си в изричане на лъжи и манипулиране на общественото мнение. Според него тя е ползвала информация за трудовоправните отношения на Александър Морфов с Народния театър от руския сайт „Журнал Театър“.

В публикация от 26 септември 2021 г. се твърди, че Александър Морфов е главен режисьор на театъра от 2006 г. до днес. Васил Василев изпрати и факсимиле на трудовия договор, от което се вижда, че той е сключен на 21 юни 2022 г.

Напрежение в Народния театър: Велислава Кръстева трябва да си подаде оставката!

Той отбелязва, че „подетата кампания“ от Албена Колева не е в защита на Александър Морфов, защото към него не са предприети никакви административни мерки. Според директора на Народния театър междуличностния конфликт между Велислава Кръстева и Александър Морфов е придобил политически оттенък и заради интервю за bTV с министъра на културата Велислав Минеков.

Василев посочва, че за времето, в което той е директор, няма нито едно политическо назначение и никой не е наеман на работа там по препоръка на Велислава Кръстева. „При приемане на поканата за назначението му г-н Александър Морфов не е поставял никакви условия и изисквания за партийна или политическа съвместимост между него и останалите колеги“, посочва директорът на театъра.

Той допълва, че с опита, който има, и с резултатите, които е постигал, вярва, че ще даде своя позитивен принос и за развитието на Народния театър.

Теодора Павлова
635 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.12.01 | 20:24

2
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G
PaulaFox

2022.12.01 | 14:14

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини