Отпускат пари за ремонт на Малък градски театър в София

  • 08 ноември 2022 11:47

  • 517
  • 1
Отпускат пари за ремонт на Малък градски театър в София
© iSofia.bg

Столичният общински съвет да отпусне средства за ремонт на покрива на Малък градски театър "Зад канала" и за изграждане на детска площадка в район "Студентски". Тези две предложения е одобрил съветът за управление на Специализирания общински приватизационен фонд.

Малък градски театър „Зад Канала“ е създаден през 1990 г. Театърът разполага със салон за 200 души и ползва допълнителна сграда за административни помещения. В непосредствена близост до сградата се помещава Клуб на актьора „При жабите“, в който се реализират камерни представления, събития, семинари и работни дискусии.

Директорът на „Зад канала“ - Бина Харалампиева информира общинските съветници за проблем с покрива на гримьорните на театъра и за неотложна необходимост от обновяване на входната врата на сградата, както и на стълбите към клуба „При жабите. За установяване на размера на необходимите средства ръководството на Малък градски театър създава комисия, която да събере и обсъди оферти от специализирани фирми, която установява, че са необходими 20 000 лв.

Съветът е одобрил и искане от кмета на район „Студентски“ за изграждане на детска площадка и фитнес на открито в местност „Малинова долина“ на стойност 290 000 лв.

Народният театър със сериозни щети след бурята в София

„Винаги сме искали да повишаваме качеството на живот в кварталите и да създаваме условия за физическа активност и спорт както за децата, така и за техните родители, затова взехме решение да отпуснем необходимите средства за подобряване жизнената среда“, сподели председателят на финансовата комисия към СОС Стефан Марков.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
517 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 20:00

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини