Анна Заркова пише за журналистиката отвътре в новата си книга

  • 27 септември 2022 17:28

  • 1145
  • 0
Анна Заркова пише за журналистиката отвътре в новата си книга
© личен архив

Снощи беше премиерата на новата книга на известната журналистка и писателка Анна Заркова „Свободни в словото”. В книгата са събрани портретите на 7 популярни разследващи репортери и техните истории.

Докато Иван Костов по същото време представяше своята книга „Политиката отвътре” в НДК, журналисти се събрахме на премиерата на Ани Заркова, за да си поговорим за любовта и посветеността ни към една, навсякъде по света, обществено значима и престижна професия. Издателите от „Авлига” направиха възможно съществуването на сборника „Свободни в словото”, побрал разказите и портретите на 7 разследващи журналисти. novini.bg вече писа предварително за културното събитие.

Българска ракия топи сърцето на Джулиан Асандж

„Написах тази книга с респект към Георги Тамбуев, Асен Йорданов, Николай Стайков, Огнян Стефанов, Валя Ахчиева, Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и много други журналисти, които приличат на тях. Написах я от обич към занаята и хората, които му се отдават”, коментира авторката Анна Заркова.

Книгата е увлекателна и се чете на един дъх. В нея са цитирани думите на незабравимия Георги Тамбуев: „Лекарите лекуват болното тяло на човека, а журналистиката – болния морал”. Ако искате да научите още за журналистиката отвътре, прочетете книгата, уверявам ви, че няма да съжалявате!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1145 0

Свързани новини

Водещи новини