Джон Малкович ще играе в Народния театър

  • 16 септември 2022 16:42

  • 1323
  • 0
Джон Малкович ще играе в Народния театър
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Американският актьор Джон Малкович ще пристигне в София, за да играе на сцената на Народния театър в постановката "В самотата на памуковите полета" на Бернар-Мари Колтес под режисурата на Тимофей Кулябин. Това каза пред БНР новият директор на Народния театър "Иван Вазов" Васил Василев.

Първото, което е направил е да даде мотивация на актьорския състав на театъра, а също и да създаде нова структура. Главен режисьор вече е Александър Морфов, който ще работи с Явор Гърдев и Диана Добрева. Към новия състав е привлечен и писателят Захари Карабашлиев. Интересни срещи се случват всеки четвъртък в театъра, на които се обсъжда драматургичната линия, казва Василев.

Започва се подготовка на печатни издания на Народния театър, изложби, както и се работи по норвежки проект за дигитализиране и популяризиране на архива му. Есенната програма на Народния театър ще стъпи на традициите. Емблематични заглавия за него ще заживеят отново. Представлението "Хъшове" откри сезона на 10 септември. На 16 септември на камерна сцена може да се гледа последния моноспектакъл, режисиран от Тодор Колев "Шърли Валантайн" с участието на Албена Колева. Той може да се види и на 23 октомври.

До Нова година предстоят пет премиери, като се започва с представлението "Късчета от жена" на Крис Шарков също на камерна сцена.

Хотел във Венеция отказал да настани актьора Джон Малкович заради изтекъл "зелен" сертификат

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини