Един от големите ни ерудити - проф. Ивайло Знеполски отбелязва своята 80-годишнина с нова книга

  • 17 юни 2022 09:38

  • 3764
  • 0
Един от големите ни ерудити - проф. Ивайло Знеполски отбелязва своята 80-годишнина с нова книга
© бнт и сиела

Премиерата на „Преподреждането на обществото. Страници от социалната история на комунизма в България“ бе в началото на този месец, а творбата бе издадена от „Сиела”.

За последните 15 години от създаването си Институтът за изследване на близкото минало издаде като част от своята поредица „Минало несвършено“ повече от 40 труда, посветени на недалечното българско минало с акцент върху комунистическия му период.
   Основателят на Института – уважаваният български учен, културолог, семиотик и изследовател проф. Ивайло Знеполски – отпразнува своя 80-годишен юбилей през 2021 г., а в негова чест на пазара излезе и най-новата книга от знаковата поредица – научният сборник „Преподреждането на обществото. Страници от социалната история на комунизма в България“.
„Преподреждането на обществото“ е книга, която се обляга върху богати документални и архивни свидетелства, за да очертае важни и неразработени посоки в знанието за комунистическото минало на България.

Изданието се посвещава на 80-годишния юбилей на уважавания проф. Ивайло Знеполски.

Томът съвпада и с петнадесетата годишнина на основания от него Институт за изследване на близкото минало, който през годините става пълнокръвна среда за диалог, спорове, открития и нови идеи. Може би няма друг български учен, който да бъде по-подходящ от него за подобно посвещение.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
3764 0

Свързани новини

Водещи новини