Христо Мутафчиев: Бяхме излъгани, намаляват бюджета за култура

  • 16 април 2022 16:19

  • 3147
  • 5
Христо Мутафчиев: Бяхме излъгани, намаляват бюджета за култура
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

"Имахме две срещи с министър Атанасов. Първата беше опознавателна, на втората поискахме обещанията да се спазват - културата да бъде приоритет и да достигне 1% от бюджета. Оказахме се излъгани - средносрочната прогноза предвижда бюджетът да падне от 0,6 до 0,4% до 2024 г. - драстично намаляване на парите за култура. Искаме премиерът и вицепремиерите да обяснят кое налага намаляването му". Това заяви в предаването "Офанзива" по Нова нюз Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите.

По думите му министърът има един голям проблем, затова трябва да го разберем, а не да го корим.

Видео на министъра на културата набира популярност в социалните мрежи

"Когато е станал министър е разбрал, че има много власт. Тогава е намислил страховити промени, но в един момент се оказва, че не може да направи нищо без съгласуване. Властта не комуникира с нас", посочи той. И допълни, че "Шум зад кулисите" е спектакълът, който описва най-добре сегашната ситуация. "Нечуваемостта е голям проблем. Имахме идея за соларни батерии, които да захранват с топлина залите, а министър Лорер сметна, че не е интересна", разкри Мутафчиев. 

Според него оценъчните карти се попълват в залата, в която се провежда конкурс за директор на театър. "Най-вероятно има проблеми в конкурса, базирани на правилника за провеждането му", предположи актьорът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3147 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
неразбиращ

2022.04.18 | 14:42

5
ПП,ИТН,БКП/СП,А и ЦЯЛАТА ПАСМИНА,ЖИВОТА Ни ВЗЕХА.Ма туй е,КАТО СЕКИ,РИВЕ,ЗА собственната си работа.

2022.04.18 | 10:44

4
Кой за какво ви е излъгал??? От 30 години се опитват да ви обяснят нещо фундаментално,но никой от вашата сбирщина от бездарни нищоправци,дебили и деца на дебили,така и не успява да разбере,а именно че шоубизнеса е бизнес,а не държавно занимание и политика,или с други думи никой не ти е виновен,че си бездарен и не можеш да привлечеш публика,а още по-малко някой нещо ти далжи,че да те е излъгал!

2022.04.17 | 21:48

3
Подла мутра!

2022.04.16 | 16:52

1
Тоя кретен “Аз съм Наско” както изглежда добричко момченце, така е гадно, злобно и мръсно копеле. Очаквайте всякаква подлост от тоя мазник!
гневен

2022.04.16 | 20:17

2
за какво ревеш бе алкохолик долен,4е няма пари за ракия ли???????

Добави коментар

Водещи новини