Емблематичният ансамбъл „Филип Кутев” с 3 концерта през февруари

  • 19 януари 2022 16:38

  • 1723
  • 0
Емблематичният ансамбъл „Филип Кутев” с 3 концерта през февруари
© булфото /архив/

Този февруари отново ще се докоснем до внушителните гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА “Филип Кутев”, които ще честват своята 70 годишнина с три ярки концерта с начален час- 19:00 ч., споделят организаторите. Тържествените спектакли по повод 70-годишния юбилей на ДФА “Филип Кутев” се провеждат под патронажа на Президента  Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, и ще сложат началото на национално турне, което ще се проведе в рамките на 2022 година.

Основаният през 1951 година ансамбъл възражда, съхранява, творчески интерпретира и

популяризира българската фолклорна култура на няколко континента - Европа, Азия, Африка и Америка.

Най-характерните музикални и танцови реализации са плод на големия талант и дълбоко познаване на българския фолклор от неповторимите творци Филип Кутев и Маргарита Диковa, продължено и в наши дни от Елена Кутева, Георги Андреев, Ивайло ИвановИвайло ИвановИвайло Стефанов Иванов е български полицай, главен комисар и главен секретар на МВР от 18 декември.

На 18 февруари е“НАЧАЛОТО”, когато ще чуем и видим музикални и танцови произведения съхранени от раждането на ансамбъла до 1985 г., включително и емблематичната постановка “Тракийска сватба”. На следващия ден е “ПЪТЯТ” и ще се  насладим на  сценичните постижения, чрез премиерата на три нови произведения на ансамбъла, както и на участието на гост изпълнителите. А на 20 февруари е “НАСЛЕДСТВОТО”, за да  се докоснем до предаденото и полученото фолклорно и сценично наследство.  

Специални гост - изпълнители в юбилейната фолклорна трилогия ще бъдат професионалните ансамбли  “Пирин” и “Тракия”. Специално за юбилея  се предлага   пакет  -  “три концерта с един билет” ,  с които се спестяват до 50 лв. само за един зрител. Регулярните цени на билетите за всеки отделен концерт са от 20, 30, 40 и 50 лв.  Вход за деца до 10 години е безплатен, без седящо място.

Аделина Делийска
1723 0

Свързани новини

Водещи новини