Проф. Добчев поставя Чехов в НАТФИЗ

  • 02 декември 2021 16:08

  • 1297
  • 0
Проф. Добчев поставя Чехов в НАТФИЗ
© булфото /архив/, НАТФИЗ

Тази вечер от 19,30 часа е премиерата на „Иванов – Барабанов“,  първата сценична среща на студентите на проф. Иван Добчев с публиката на Театър НАТФИЗ.

За композитор на музиката в спектакъла е привлечен Асен Аврамов. Ивайло Николов е автор на сценографията, Сузи Радичкова е проектант на костюмите, а Димитър Сарджев е асистент режисьор на проф. Добчев.

Проф. Иван Добчев: „Предупреждението на Чехов днес е по-валидно от всякога и в днешния, прононсиран отвсякъде, LIVE STILL младото поколение би трябвало да чуе сигналите за опасността за духовния човек, която се крие във всекидневно рекламираното модно, материално, луксозно живеене.

Считам за свой дълг, освен трупането на чисто професионални умения, които чрез драматургията на Чехов са гаранция за най-високо качество, да предам на възпитаниците си и неговото духовно послание”.

Рафаел Бижев /в ролята на Иванов/: "Аз ще завърша с една реплика от цялата пиеса, която стои в края, неслучайно. Мисля, че Професорът винаги е вярвал в това кредо – „Най-големият враг на Живота е живеенето на този Живот“".

Аделина Делийска
1297 0

Водещи новини