Книгата „Магията Виетнам” на политическия международен анализатор Къдринка Къдринова, бе отличена с висок приз

  • 30 ноември 2021 16:30

  • 2921
  • 0
Книгата „Магията Виетнам” на политическия международен анализатор Къдринка Къдринова, бе отличена с висок приз
© личен архив

На 28 ноември вечерта в красивия „Гранд-театър” на виетнамската столица Ханой се състоя тържествена церемония по връчване на наградите в Седмото издание на престижния конкурс за чуждестранни публикации за Виетнам, съобщава сайтът baricada.org.

Поради пандемията чуждестранните участници в конкурса не са били поканени да присъстват на церемонията. От името на Къдринка Къдринова нейното отличие е получено от журналиста и зам.-председател на Ханойското дружество за приятелство с България и български възпитаник Нгуен Ву Кан. Чрез виетнамското посолство в София, наградата ще бъде връчена на българската журналистка, която е отговорен редактор на сайта на СБЖ и коментатор на „Барикада”.

318-страничната книга „Магията Виетнам” предлага подробна панорама на историята и развитието на Виетнам, както и на 70-годишните българо-виетнамски дипломатически отношения, минаващи и през много живи човешки връзки – включително

историите на българи, свързани с Виетнам, и на част от 30-те хиляди български възпитаници там, учили навремето у нас и превърнали се днес в наше изключително „лоби” в тази бързоразвиваща се страна.

Представени са и личните впечатления на авторката, събрани през петте ѝ пътувания из Виетнам. Тя потапя в чара на Ханой, Хо Ши Мин (Сайгон), Хюе, Да Нанг, Хой Ан, пренася сред природните феномени на Ха Лонг и Чан Ан и в курортите На Чан и Вунг Тау, спуска читателя в планинската долина Диен Биен Фу, прочула се с нашумялата битка, и в партизанските тунели Ку Чи, обяснява кое море виетнамците наричат Източно и какво го сгорещява, разказва легенди за предводители и герои, разкрива накъде се е устремил Виетнам 75 години след провъзгласяване на своята независимост.

Магията Виетнам“ може да се намери в книжарницата на НАТФИЗ на ул. „Стефан Караджа“ 20, в „Български книжици“ на ул. „Аксаков“ 10 и в „Нисим“ на бул. „Левски“ 59.“

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2921 0

Свързани новини

Водещи новини