Мария Габриел: 75 източника на европейско финансиране за културата на едно място - мисията възможна

  • 30 ноември 2021 11:07

  • 1566
  • 1
Мария Габриел: 75 източника на европейско финансиране за  културата на едно място - мисията възможна
©

Българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова представи в Брюксел новата си инициатива посветена на културните и творческите сектори – платформата CulturEU.

Заедно с твореца и дизайнер Едуар Вермьолен в ателието на основаната от него елитна модна къща „Натан“ тя привлече вниманието към необходимостта от и ползата от новата платформа.

„Получаванатаинформациязапрограмитезафинансираненее достатъчна, често е фрагментирана и не е лесно за всеки да се ориентира сред множеството финансови ресурси, които са на разположение. Ето защо предлагаме първото по рода си интерактивно ръководство за финансиране в подкрепа на културата и творчеството. Само с три кликвания, ръководството може да насочи културните организации, артистите и творците към 21 програми на ЕС и указания за избор на най-подходящата финансова подкрепа“, заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Тя обърна внимание на четири основни елемента, отличаващи иновативната платформа. На първо място, ръководството представлява първото всеобхватно картографиране на широкия спектър от възможности за финансиране на ЕС в областта на културата. То дава отговори на практически въпроси, като например койможедакандидатства,какви дейностисеподкрепятивиданафинансирането. Второ, посочени са примери за успешни проекти и добри практики, които могат да служат за вдъхновение за нови проектни идеи. Трето, наръчникът предоставя лесен достъп на всички, които се интересуват от финансиране, автоматично да намерят възможностите въз основа на своите нужди, сектор и вид организация. Освен това CulturEU ще бъде редовно актуализиран в съответствие с новите покани за представяне на предложения и ще бъде достъпен на всички езици на ЕС в началото на 2022 г.

Мария Габриел: Първият европейски правен акт за научни изследвания и иновации е основа за повече инвестиции в Европа

„СъздавамеплатформатаCulturEUзавсичкиевропейскиорганизации, граждани, таланти. С нея се стремим да улесним достъпа до информация за европейско финансиране, създаването на мрежи за сътрудничество, и да вдъхновим и подкрепимповеченовиучастницивкултурнитепроектинаЕвропа. Платформата търпи развитие с добавяне на информация не само за нови покани за проекти. Очаквамкултурнитеи творческитесекторидабъдатактивнии нинасочват как да я усъвършенстваме“, коментира още Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1566 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
европе-дерунгел

2021.11.30 | 11:46

1
продължава да кипи безсмислената дейност от тази

Добави коментар

Водещи новини