Библиотеката в Асеновград с награда за иновативни проекти

  • 21 октомври 2021 11:36

  • 28843
  • 0
Библиотеката в Асеновград с награда за иновативни проекти
© Община Асеновград

Градска библиотека "Паисий Хилендарски" – Асеновград с номинация и награда от конкурса "Библиотека на годината". На официална церемония по време на ХХХI Национална конференция „Библиотеките – предизвикателства и трансформации в COVID среда“, която се проведе в Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас, бяха връчени Годишните библиотечни награди на Българската библиотечно-информационна асоциация за 2020 г.

Асеновградската библиотека получи грамота за номинация в категорията „Библиотека на годината 2020“ - за цялостна дейност. Номинацията е признание за работата на библиотечната институция и усилията й да бъде важна част от живота на общността, включително в критични и кризисни моменти, каквито не липсваха през 2020 г. Освен това, й бе връчена и престижната награда "Снежана Янева" - за "Иновативна библиотека".

Наградата е учредена през тази година и носи името на дългогодишния председател на Българската библиотечна-информационна асоциация (ББИА) и инициатор на многобройни инициативи за модернизация на библиотеките, като неразделна част от демократичните промени в България. Градска библиотека "Паисий Хилендарски" си заслужи приза за въвеждането на иновативния проект „Приказките оживяват“ и създаването на дигитален център.

"Престижните отличия са повод за гордост на всички граждани, партньори на библиотеката, както и на ръководството и екипа й, в навечерието на 40–годишнината от построяване сградата на библиотечната институция", каза по повод получената награда директорът на библиотеката Милена Марковска.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
28843 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини