Дневникът на Дракула

  • 14 май 2012 01:00

  • 1297
  • 0
Дневникът на Дракула
©

На 29 май (вторник) от 19:00 Държавен музикален и балетен център можете да видите Дневникът на Дракула.

Либрето и хореографията Мила Искренова; текст Милена Фучеджиева; музика - Емилиян Гатцов – Елби.

Театър, който съчетава в себе си говорене и танц, в съвремието ни вече не ни учудва. Напротив, някои дори го тълкуват като взаимност на двете изкуства за доразкриване на идеите. Тук музиката (барок и съвременен хард рок) на Емилиян Гацов-Елби, с текстовете на Милена Фучеджиева, сценографските хрумки на Нина Пашова и впечатляващата мултимедия на Никола Налбантов дават плътност и въздействат силно.

Идеята за вампира кръвопиец и властник идва от реалния му първообраз – трансилванският владетел Влад Цепеш, станал известен с пословичната си жестокост. По-късно мрачната му фигура бива митологизирана в романа на Брам Стокър и е трансформирана до “продукт за масова употреба”.

Измъченият дух, копнеещ за вечна любов, е носител на стремежа на човека към безсмъртие, но погледът е през призмата на мрака. Идеята за вечността на любовта в отвъдното е също толкова стара. Той е перфиден циник и психолог, добре познаващ човешката природа. Манипулира и прелъстява жертвите си чрез различни съблазни, включително любов, съобщи programata.bg

Последвайте канала на

1297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини