Обновяват музейната експозиция за Дора Габе в родното ѝ село Дъбовик

  • 15 март 2021 16:25

  • 414
  • 0
Обновяват музейната експозиция за Дора Габе в родното ѝ село Дъбовик
© pixabay

Музейната експозиция за Дора Габе в родното ѝ село Дъбовик и местното читалище, чийто патрон е именитата поетеса, ще бъдат обновени по партньорски проект на община Генерал Тошево, Общинския съвет в Болград, Украйна, и община Мурфатлар, Румъния, съобщават от Областния информационен център /ОИЦ/, цитирани от БТА.

Инициативата за развитие и популяризиране на общото наследство, която е представена на публична среща в Болград с участието на партньорите, ползва над 1 147 000 евро по съвместната оперативна програма за трансгранично сътрудничество "Черноморски басейн".

Стари фотографии връщат спомена за коледуването в Добруджа в изложба в Добрич

Българската община ще ползва ресурс от 850 000 лева, който ще бъде използван за ремонтните работи и за закупуване на модерно оборудване за читалището в Дъбовик и Историческия музей в Генерал Тошево.

В Болград ще бъде възстановена къщата на първия ръководител на администрацията на града Сергей Малевински, като след реставрацията част от сградата ще бъде превърната в исторически музей. В Мурфатлар ще бъде модернизиран Дом на културата и ще бъде създадена зона за събития на открито, посочват от ОИЦ.

С инициативите за обновяване на културните обекти ще се насърчи развитието на туризма в черноморските крайбрежни общности.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини