Концерт на Васил Петров и Ангел Заберски-син

  • 01 май 2012 10:56

  • 2356
  • 0
Концерт на Васил Петров и Ангел Заберски-син
©

На 5 май (събота) от 22:00 ч. в програмата „NightLive” на „На седмото неб(ц)е” дебютират фантастичните музиканти – Васил Петров и Ангел Заберски-син. Акцентът на концерта им ще бъде върху произведенията на Джордж Гершуин и Коул Портър.

Името на Васил Петров отдавна е запазена марка за професионализъм, изтънчено сценично присъствие и елегантност. Завършил е НМА „Панчо Владигеров”. Има огромен репертоар от стандарти и кавъри, поп и джаз. Издал е няколко успешни албума: „Васил Петров пее Гершуин” (1999), „Нещо различно” (1997), „Дует с Румен Тосков” (1995), „Петров пее Пармаков” (1995), „Другият” (1994), „Васил Петров – джаз и блус" (1994).

Работи активно, а изявите му са на различни сцени – от клубове и пиано барове, до престижни концерти и фестивали. Гастролирал е в Швеция, Финландия, страните от бивша Югославия, Норвегия, САЩ и др. Работил с най-известните български джаз-изпълнители и композитори – Румен Тосков, Васил Пармаков и Венцеслав Михайлов, с формациите „Акустична версия” и Биг Бенда на Вили Казасян. Има съвместни проекти с оперната певица Кристина Ангелакова, с американските джазмени Дан Морети и Фил Проженцано, както и с много други.

Ангел Заберски-син осъществява своите идеи като композитор с формациите, които ръководи. Заедно с „Ангел Заберски бенд” е изнесъл редица концерти, има записи и компактдиск. Джаз-пианист и композитор с огромна дейност, той е работил в Германия, Гърция, Швеция. Завършил е НМУ „Любомир Пипков” и Музикалната академия. От 1996 е преподавател по импровизация в Нов български университет.

Цената на билетите е между 15-25 лв. в зависимост от разположението на местата.

Последвайте канала на

2356 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини