Дупница вече има виртуален музей

В Дупница вече има виртуален музей. Основната му цел е да съхрани наследството на стария градски начин на живот в района.

Музеят е част от проекта "Обща история и култура - мост отвъд границите" по Трансгранично сътрудничество България-Северна Македония, където Община Дупница си партнира с Община Куманово, съобщават от общината в Дупница, цитирани от БТА.

Всички филиали на Националната художествена галерия са с безплатен вход утре

Виртуалният музей позволява да се качва и представя информация, свързана с градския живот. Платформата ще бъде допълвана от местни жители, които ще могат да се включат с архивни снимки, документи, книги, снимки, рисунки.

Културните, историческите и природни забележителности в платформата вече са достъпни, но предстои информацията да бъде допълвана и обогатявана. В музея са представени архивни документи, снимки, 3D-разходка, картини.

Посетителите на виртуалния музей могат да проверят знанията в анкета с въпроси, свързани с някои забележителности от региона. Предстои да бъде осъществено и намерението в платформата да се виждат всички актуални изложби.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Култура

още

Анкета

Колко чаши кафе пиете на ден?

Колко чаши кафе пиете на ден?

Избрано от Интернет