Българка написа книга от пътешествията си в Южна Америка

Среща с културата на Бразилия, Аржентина и Чили има в книгата "Да пътуваш в петък, 13-и" на Таня Глухчева, съобщават издателите й от "Персей".

Читателят се запознава с най-големия брат, избягал преди години от диктатурата на Пиночет и от непрестанната заплаха от затвор, тегнеща над главата му, с ревнивата и нестабилна сестра, която не изпуска от поглед мъжа си и живее в постоянен страх, че някоя друга жена ще й го отнеме, с мащехата, която е отказала да се грижи за децата, които не са излезли от нейната утроба, с ограничените и потиснати жени, които са посветили целия си живот на задоволяването на мъжките капризи, с разглезения по-малък брат, играещ ролята на латиноамерикански мачо, и с много други персонажи, допълващи разноцветната палитра на тези чудати образи.

Продадоха рядка книга на Шекспир с пиеси за 9,97 млн. долара

Таня Глухчева е родена през 1986 г. в София. На пет години заминава със семейството си за Канада, където расте сред хора от различни култури. Силен отпечатък оставят у нея латиноамериканските им съседи и когато няколко години по-късно семейството се връща в България, тя е напълно убедена, че иска да учи испански. Работи 11 години като учител, а в момента е докторант по политология и изследва популизма. Именно той я отвежда за няколко месеца в Южна Америка, точно когато над света надвисва опасността от коронавирус.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Култура

още

Анкета

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Избрано от Интернет