Николай Овчаров и Ути Бъчваров описват пътешествията си в обща книга

  • 23 април 2012 18:07

  • 1578
  • 0
Николай Овчаров и Ути Бъчваров описват пътешествията си в обща книга
©

Археологът Николай Овчаров и телевизионният водещ Ути Бъчваров разказват за пътуването си из Западните Балкани в общата си книга "Пътешествие из страни на орли и замъци", съобщиха от издателството "Хермес".

Търсейки формулата за успеха на книгата - предвид на факта, че има двама автори - те се спират на една нестандартна форма. В духа на пътеписа проф. Овчаров разказва за пътешествието и запознава читателя с любопитни исторически факти, а Ути активно се включва със своите наблюдения, коментари и предложения за приготвяне на местните кулинарни изкушения. Допълнително усещане добавят снимките от личните архиви на авторите.

Щурото пътуване е започвало през горещото лято на 2011 г. от разкопките на един от най-големите манастири на Второто българско царство - "Св. Равноапостоли Петър и Павел" във Велико Търново. Двамата избират нестандартен маршрут през Перперикон, Златоград и Гърция, за да включат и прекрасната Черна гора с уникалното й Адриатическо крайбрежие и да стигнат до Албания.

Двамата обикалят по три-четири обекта дневно и за една седмица изминават близо 3000 км. Накрая се връщат в България през размирното Косово и Македония.

Това е книга, чиято цел е да покаже най-интересното от историята, културата и кулинарните традиции на Гърция, Албания, Черна гора, Косово и Далмация, както и да провокира читателите да отидат, да се повеселят и да изядат целия този "шарен" свят с очи и с устни.

Последвайте канала на

БТА
1578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини