Изложба показва таланта на младите творци в Банкя

  • 01 октомври 2020 12:19

  • 317
  • 0
Изложба показва таланта на младите творци в Банкя
© Район Банкя, фейсбук

До 25 октомври ще продължи изложбата „Съвременна визуална култура” в Арт център Банкя. 

Може да видите творби на Александър Василев, Александър Тошев, Борис Георгиев, Величко Раклеов, Даяна Доросиева, Деница Симеонова, Ивайло Тодоров, Красимир Караиванов, Кристиян Караиванов, Петър Петров, Росен Игнатов, Северина Стоянова, Сияна Бонева.

На откриването проф. Свилен Стефанов не спести ласкави думи за младите творци от Националната Художествена Академия, на които в края пожела: „Здраве и напред!”.

Сн. Район Банкя, фейсбук

Артистичният директор Мирослава Станева обяви радостната новина, че занапред Арт центъра ще отпуска две стипендии за финансово осигуряване на магистратурата на двама студенти, завършили бакалавърска степен.

Мирослава Станева получи поздравителен адрес от кмета Рангел Марков в който се казва:

Уважаеми дами и господа, Радостен факт за Банкя е отваряне вратите на Арт център Банкя за поредната изложба, представяща търсенията на младите художници. В тези времена на интелектуални и морални изпитания, свързани с предизвикателствата на времето, в което живеем, докосването до изкуството може да отговори на някои въпроси, които самото време задава. Банкя е вдъхновение за творците. Вярвам, че участниците в тази изложба, докосвайки се до атмосферата на нашия град, ще отнесат в себе си един хубав и хармоничен свят на съприкосновение с природата, който би ги вдъхновил за творчество. На добър час!”

Сн. Район Банкя, фейсбук

Последвайте канала на

Novini.bg
317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини