Биография в снимки представя цигуларя Васко Василев

"Васко Василев - зад сцена" е биография в снимки, която на 240 страници представя популярния български цигулар. Премиерата ще бъде на 7 октомври, съобщиха издателите от "Книгомания".

"От цялата каша и бъркотия с вируса по света през последните месеци, се оказа, че можем да намерим форма на общуване дори и в това", разказва Василев. Той посочва, че проектът е реализиран благодарение на идеята на фотографа Христо Русев.

"Христо пътува с мен в Англия, Испания, Япония и по време на последното турне в България и улови мигове, които имат всички шансове да се окажат исторически от гледна точка на музиката в новата световна ситуация", казва музикантът и допълва, че да се довери на Русев за фотоалбума е едно от най-верните решения, които е взимал.

"Харесвам всеки кадър в него, защото е автентичен и с много достоверен поглед не просто към работата ми, а и към същността ми, казва Васко Василев. Финалната селекция е истинска моментна снимка на година от живота ми. Да пътувам в различни страни, да работя с различни музиканти, да свиря в различни жанрове, да срещам и нова, и непозната публика - това е смисълът на моя живот".

"Това научих от Васко - че където и да си, трябва да си там на 100 процента", казва Русев. "Каквото и да правиш, дали ще свири в "Ковънт гардън" пред изискана публика или в крайните квартали в някой испански град за възрастна жена и нейното куче - Васко се раздава на 100 процента", допълва той.

Христо Русев е роден в Пловдив през 1994 г. Занимава се с фотография от 11 години. Работи като фотожурналист на свободна практика с международни медии. Специализира в областта на социалните проблеми и сценични изкуства. През последните пет години прави фоторепортажи в над 20 държави, а негови снимки са поместени в "Тайм", "Ню Йорк таймс", "Гардиан", "Вашингтон пост", "Уолстрийт джърнъл", Би Би Си, Си Ен Ен.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Култура

още

Анкета

Настроихте ли се на есенна вълна?

Настроихте ли се на есенна вълна?

Избрано от Интернет