Алея на книгата ви очаква с нови заглавия и емоции в центъра на София

  • 08 септември 2020 10:15

  • 910
  • 0
© Novini.bg

Центърът на София се превърна в своеобразен дом на книгата с поредното есенно издание на Алея на книгата.

Събитието ще продължи цяла седмица, в него се включват над 100 издатели. 36 шатри са разположени по пешеходната част на бул. "Витоша" от "Солунска" до градинката на Националния дворец на културата. Официалното откриване е тази вечер и в него ще вземат участия и много писатели, известни личности от обществения и културен живот у нас, както и представители на Столичната община.

 

Музика и настроение очакват всеки посетител на събитието. Това е най-голямото издание на Алея на книгата досега, което се случва на фона на пандемията от коронавирус, която се отрази негативно на издателите.

Есенната Алея на книгата започна в центъра на София

Пред Novini bg Десислава Алексиева от Асоциация Българска книга коментира, че събитието насочва вниманието към грамотността и значението на книгите в нашия живот.

Тя каза, че съвсем друго е усещането да си държиш в ръцете книга, отколкото да четеш чрез електронно устройство. Особено това важи за детските книжки, които са така важни за развитието на малчуганите. Съветва и родителите да четат ма децата си от ранна възраст.

Снимка: Novini.bg

А книгата, която Десислава Алексиева препоръчва на читателите на Novini.bg, е "В памет на паметта" на Мария Степанова.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
910 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини