"Стая на приказките" отвори врати в читалището на село Севар

  • 25 август 2020 18:04

  • 462
  • 0
"Стая на приказките" отвори врати в читалището на село Севар
© pixabay

"Стая на приказките" отвори врати в читалището в кубратското село Севар. Тя е създадена по проект на Сдружението с нестопанска цел "Феникс-Разград", финансиран по Националната програма за младежта, съобщават от областната администрация.

Специалната стая в културната институция е обновена със средства от проекта, от бюджета на читалището и с предоставени безвъзмездно финанси от председателя на читалищното настоятелство.

Детският център в музея на открито "Етър" отваря врати за посещения

Дейностите са реализирани с доброволния труд на младежи от селото и читалищни дейци. Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, с чиято подкрепа се изпълнява проектът поздравил колектива на читалището и младите хора за тяхната инициативност и им пожелал да бъдат все така активни.

Народно читалище "Отец Паисий - 1928 г." в Севар развива богата самодейност. Към читалището функционира известната група за автентичен фолклор на алианите "Семах", реализирала редица участия в международни фестивали. Към културната институция има също Детска певческа група за български и турски фолклор, Детска танцова група за български и турски танци, Младежка вокална група и Смесена вокална група за български и турски фолклор. В читалището се организират редица обучения и семинари по полезни за местната общност теми. Наскоро културната институция отбеляза 90-годишен юбилей.

Гордост на читалището е и интересната етнографска сбирка, която говори много за местните традиции и обичаи. Библиотеката на читалището се отличава с богат фонд от книги - близо 10 000, посочват от областната администрация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини