"Янините девет братя" откриват оперния фестивал в Цари Мали град

  • 24 август 2020 15:27

  • 490
  • 1
"Янините девет братя" откриват оперния фестивал в Цари Мали град
© Софийска опера и балет

С операта "Янините девет братя" от Любомир Пипков се открива фестивалът "Портал на два свята" в Цари Мали град, съобщиха организаторите от Софийската опера и балет.

За произведението, чието действие се развива през далечната 1361 г. критиката пише: "Когато един оперен театър постави "Янините девет братя", това означава, че театърът веднага се включва в решаването на съдбоносни проблеми на българската национална култура".

Софийската опера открива своя сцена в Цари Мали град

Постановката на режисьора Пламен Карталов се играе с успех и на сцената на Болшой театър, по време на гастрола на нашата опера в Москва през 2018 г., припомнят от операта.

"Портал на два свята" продължава от 29 август до 7 септември и това е шестата сцена на Софийската опера и балет за летния сезон - след голямата сцена в столицата, тази в Панчарево, киноцентъра в Бояна, парка на Военна академия и Белоградчишките скали. На 30 август програмата продължава с "Кармен" от Жорж Бизе, на 3 септември - "Зорба гъркът" от Микис Теодоракис, 4 септември - "Кармина Бурана" от Карл Орф. В три поредни вечери, на 5, 6 и 7 септември, ще се играе мюзикълът Mamma Mia! с песните на ABBA.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
490 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гръцки българофоб

2020.08.24 | 16:39

1
А мога ли да питам какво прави Зорбас Гъркът там? Дето избивал българи и деца? Що в гърция не пуснат Капитан Петко войвода? въпреки че им е освободил Крит? Предатели сте вий, нищо повече, всички за бесилото

Добави коментар

Водещи новини