Стефан Мавродиев с награда за цялостно творчество от фестивала "Любовта е лудост"

  • 21 август 2020 17:41

  • 548
  • 0
Стефан Мавродиев с награда за цялостно творчество от фестивала "Любовта е лудост"
© Булфото (архив)

През тази година актьорът Стефан Мавродиев ще бъде отличен с наградата за цялостно творчество, каза днес художественият директор на кинофестивала "Любовта е лудост" проф. Александър Грозев преди официалното откриване на 28-о издание на фестивала във Варна.

По традиция в състезателната програма ще бъдат включени 12 филма. Три от тях са номинирани за наградата на Европейската филмова академия. Кинофестивалът ще бъде официално открит тази вечер с прожекцията на френската лента "Как да бъдеш добра съпруга" с Жулиет Бинош. На закриването на "Любовта е лудост" на 28 август публиката ще може да гледа холивудската драма "Минимата" с участието на Джони Деп и Бил Найти. По думите на Грозев филмът не е излъчван в рамките на Европа, а премиерата му в САЩ е планирана за месец октомври.

Летният фестивал на София започва на 20 август

Заради пандемията през тази година социалните инициативи по време на фестивала ще бъдат сведени до минимум, допълни Грозев, цитиран от БТА. Журито, което ще оценява филмите от състезателната програма, ще бъде 3-членно. Негов председател ще бъде директорът на Българска национална филмотека Антония Ковачева, а членове - германският режисьор и писател Свен Тадикен и румънският режисьор и продуцент Богдан Йонеско.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
548 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини