Музейният комплекс в Банско е с удължено работно време

  • 17 август 2020 14:10

  • 405
  • 0
Музейният комплекс в Банско е с удължено работно време
© Музеен комплекс - Банско

Музейният комплекс в Банско е с удължено работно време до края на лятото, съобщиха от общинския пресцентър. От там посочват, че градът е културна съкровищница, в която има забележителни паметници на културата с оригинална архитектура и висока художествена и историческа стойност.

В общината има над 130 архитектурно-исторически паметници на културата, от които седем с национално значение, а над сто са регистрираните археологически обекти.

Показаха новореставрирани икони на Света Богородица и Свети Пантелеймон

През летните месеци къща музей "Никола Вапцаров" ще може да се посещава от туристи през цялата седмица, като в делничните дни ще е отворена от 8.30 до 13 часа и от 14 до 18 часа, а в почивните дни ще отваря от 9 часа, съобщават от общината.

Къщата музей "Неофит Рилски" ще работи от сряда до понеделник, а Духовно-историческия център "Св. Паисий Хилендарски" ще посреща посетители от вторник до събота. Постоянната изложба на Банската иконописна школа както и Историко-етнографски комплекс "Радонова къща" ще работят само за групови посещения с предварителна заявка, допълват от пресцентъра на община Банско.

Музейният комплекс на Банско разполага с една от най-добрите и отлично функциониращи музейни мрежи в страната, посочват от община Банско. Музейните обекти в планинския град са неразделна част от незабравимия свят на миналото. В тях са събрани предмети на бита от различни епохи, археологически находки, самобитни носии, старопечатни книги и ръкописи, оригинални икони и дърворезби, богат снимков материал, допълват от пресцентъра.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини