Вече е официално: Red Hot Chili Peppers са рок легенда!

  • 17 април 2012 11:44

  • 1491
  • 0
Вече е официално: Red Hot Chili Peppers са рок легенда!
©

На тържествената церемония на 14 април в историческата Public Hall в Кливланд, Red Hot Chili Peppers бяха въведени в Залата на славата на рокендрола. Честта да бъдат част от историята на рока бе оказана на Калифорнийската банда, Small Faces, Beastie Boys и само още няколко други групи.

Залата на славата на рокенрола е музей, посветен на историята на тази музика. Всяка година комитет номинира между 9 и 12 изпълнители, кандидати за въвеждане в Залата на славата. Да бъде номиниран не може да е всеки, трябва да са минали 25 години от първия издаден запис на групата или изпълнителя. След номинациите, кандидатурите се изпращат на 500 души, признати експерти в рокенрола, които гласуват тайно. В Залата на славата се въвеждат само тези, които успеят да съберат 50% или повече от гласовете. Процедурата по избора наподобява доста тази, на избора на носителите на Оскар. 

27та годишна церемония, която ще бъде излъчена на 5 Май по HBO, ще остане като една от най-запомнящите се в историята, главно благодарение на рок торнадото от Калифорния и тяхното заключителното изпълнение на церемонията. За него, Слаш, Рони Ууд (Ролинг Стоунс) , Били Джо Армстронг (Грйн Дей) и бившите барабанисти на лютите чушки – Джак Айрънс и Клиф Мартинес – се събраха заедно, за да разтърсят залата и тълпата от 7000 фена. 

Red Hot Chili Peppers бяха въведени в Залата на славата от комика Крис Рок. Той е избран, като близък приятел на групата, снимал се е в няколко от техните видеоклипове и дори е режисирал един. Антъни Кийдис (вокал) и Майкъл Балзари – Флий (бас китара) го смятат за талисман на бандата. За церемонията се събират специално и излизат да приемат наградата бивши и настоящи членове на непокорните рокаджии от Лос Анджелис. Освен бившите барабанисти Джак Айрънс и Клиф Мартинес, присъства и Джеймс Словак, братът на Хилел Словак (един от основателите).

За наше щастие Red Hot Chili Peppers ще свирят в София на 1 септември на стадион Георги Аспарухов, ените на билетите са от 70лв. до 150лв

Последвайте канала на

1491 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини