Народният театър със спектакли и през август

За първи път в историята си Народният театър "Иван Вазов" остава отворен и през август. В месеца, когато традиционно театрите са в лятна отпуска, академичната трупа ще играе в 19 от дните.

12 хитови заглавия от репертоара на Народния театър очакват зрителите на четирите сцени - Голяма, Камерна, "Апостол Карамитев" и "Зад театъра", за да поддържат жив духа на театъра преди планираното силно премиерно начало на новия есенен сезон.

Актьори четат Яворов в Народния театър

За нас е много важно да не прекъсва връзката между нашите представления, между актьорите и зрителите ни, каза пред БНР директорът на Народния театър Мариус Донкин: "Ние си изкарахме нашата отпуска, полагаемата, която беше по време на карантината и сега вече нямаме начин, по който да можем да излизаме в отпуск"

Директорът на Народния театър сподели, че има мечта да направи репертоар и за малките зрители. "Иска ми се посланията, които ще има в тези спектакли, които ще направим или в тези срещи, които ще направим с нашите малки или по-малки зрители, тези представления да бъдат интересни както за тях, така и за родителите им. И при нас в момента сме взели една идея - да започнем срещата с нашите малки зрители, говорейки за българските народни приказки, четейки български народни приказки, съвместно дискутирайки върху поговорките и върху българските народни приказки", подчерта Мариус Донкин.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Култура

още

Анкета

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Избрано от Интернет