Боил Банов: Вярвам, че за всеки българин опазването на Вазовото дело е кауза

  • 09 юли 2020 09:05

  • 273
  • 1
Боил Банов: Вярвам, че за всеки българин опазването на Вазовото дело е кауза
© Булфото, архив

Отбелязваме 170 години от рождението на Иван Вазов. Вярвам, че за всеки истински българин опазването и почитането на Вазовото дело, творчество и завети е повече от национална кауза, то е обща мисия, която продължава да сплотява народа ни. Това заяви министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за.

"С огромния си обществен авторитет Вазов се превръща не само в един от първоотците на съвременната ни словесност, но и в пламенен защитник на всичко българско и родно, вдъхновител на Възрожденския ни дух, на възхода на нацията ни. Отдаваме заслужена почит на Патриарха на българската литература, който и днес ни напомня, че мястото на България е преди всичко в сърцето ни. Поклон пред делото и живота на една от най-светлите личности в нашата история!", написа той в социалната мрежа фейсбук.

170 години от рождението на Иван Вазов

Министърът на външните работи Екатерина Захариева пък си публикува любимата творба на Вазов - "В бъдещето".

Novini.bg
273 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Васо Сърбеца

2020.07.09 | 11:49

1
Делото на педофил, пияница и страхливец ! Мишок вместо да ходи да се бие на фронта се криел по кръчмите с малолетни момичета и драскал книги !

Добави коментар

Водещи новини