НДК изнася дейността си на открито чрез мултифункционална платформа

28 май 2020 21:31

НДК изнася дейността си на открито чрез мултифункционална платформа
© Фейсбук/Борислав Велков
1409 1

Концерти, детски спектакли, кино, конгресни, конферентни и корпоративни събития, изложения, изложби, базари ще се провеждат от юни до октомври месец в мултифункционална платформа на открито, в която Националният дворец на културата изнася дейността си. Тя се намира пред вход А6, съобщи пред БНР председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков.

„Тази година с оглед на кризисните обстоятелства и нуждата от пространства, в които да се провеждат културни и конгресни събития, решихме да създадем тази мултифункционална платформа. Тя разполага с 1200 кв.м покрита площ със сцена 18 х 8 метра, така че да може да осигурим необходимата дистанция за артисти и музиканти. На практика изнасяме дейността на НДК навън", разкри още той. 

НДК ще освети сградата в българския и европейския флаг в знак на солидарност към ситуацията с коронавируса

Реалният капацитет на платформата е 1100 души, но в момента могат да се съберат 550 посетители при 50% запълване, съгласно действащите заповеди.  „В момента сме в процес на преговори и нямаме избрано събитие, с което ще открием. Преговаряме с филхармонията, различни театри и културни оператори. Ще се опитаме да направим и конгресни събития, които бяха планирани да се случат в НДК“, обясни Велков. 

Филип Епитропов
1409 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Четяща

2020.05.30 | 12:06

142060
Ще има ли пролетен панаир на книгата?

Добави коментар

Водещи новини