Аршак Нерсисян с нова изложба от 22 живописни платна

  • 19 май 2020 21:27

  • 1215
  • 0
Аршак Нерсисян с нова изложба от 22 живописни платна
©

След като вече официално е отменено извънредното положение и някои от мерките, които бяха наложени заради коронавирус пандемията поетапно започнаха да бъдат разхлабвани, то хората сякаш преоткриха нов живот.

Освен отварянето на молове и фитнес зали, изкуството също не остана на втори план. Галериите отвориха врати за своите посетители, които са зажаднели отново да се потопят в света на арт красотите.

Софийска градска художествена галерия отново отвори врати

Отдавна планираната изложба на Аршак Нерсисян с най-новите му живописни платна ще бъде представена от 21 май до 17 юни във варненската Art Gallery Le Papillon. Произведенията на изкуството, като продукт на емоционалното преживяване на твореца, са точно онези съществени елементи, които изострят човешките сетива, поддържат вътрешния баланс, зареждат с енергия. А точно такива са картините на Аршак Нерсисян – заразяващи с добро настроение, ведрост, жизнерадост, позитивизъм и любов.

Обединени в темата „Три сезона в годината“, в тази изложба са включени 22 живописни платна, като осъществена негова мечта, където зимата липсва, а светлината и топлината на идващото лято ни залива на талази.

Голямо място в тази експозиция е отредено на натюрмортите и пейзажите, но в няколко от платната авторът е акцентирал и върху любимата си тема за женското начало и жената като муза. Всички творби са изпълнени в характерния за него в последните му творчески години кубизъм, надградил високите си рисувачески умения в разграждане на формата и цвета.

Особено интригуващи и интересни са пейзажите на Аршак – разпознаваеми, в категоричния почерк на автора, изпълнени с великолепно чувство за живопис и баланс, където силните и приглушените цветове са в единство.

По един категоричен художествен начин Аршак изследва различните измерения на любимите си теми: музика, любов, нежност, природната хармония и красота. Това е защото художникът носи в себе си наследството на много светове – от Армения, през Русия, през европейската живопис, обогатена с българска душевна топлота.

Художникът, който има над 40 самостоятелни изложби в България и извън страната, е категоричен, че без божествена искра нищо няма да стане, а божествената искра е любовта към природата, към ближния, към всичко, което диша и се движи...

Последвайте канала на

Novini.bg
1215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини