Боил Банов проведе втора конферентна среща с представители на културни организации извън държавния сектор

Министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за проведе втора конферентна среща с представители на културни организации извън държавния сектор днес, съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18546

Срещата беше посветена на търсене на съвместно решение относно мерките, които трябва да се предприемат за подпомагането на независимия сектор в областта на културата и изкуствата. „Търси се решение за всички организации извън държавния сектор, съвместно с други институции, включително и на европейско ниво“, увери министър Банов представителите на различните творчески обединения. Той потвърди, че като най-спешна мярка към момента може да бъде преструктурирането на Фонд „Култура“ и създаването на програми за финансиране чрез него.

Ето какво се разбраха от Асоциацията на българските киносалони с Банов

До три дни Министерството на културата се ангажира да предложи и конкретни програми и методи за финансирането им, като дотогава се очакват и предложенията на творците в тази посока. Разговорите с представителите на визуалните и изпълнителските изкуства в свободния и частния сектор продължават този петък.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18546

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.03.31 | 19:40
    Най мразя да се подмазвам на капиталисти.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Култура

още

Анкета

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Избрано от Интернет