Народният театър на Ниш гостува в София с "Таборът отива към небето"

  • 16 февруари 2020 18:05

  • 788
  • 1
 Народният театър на Ниш гостува в София с "Таборът отива към небето"
©

Мюзикълът "Таборът отива към небето" - постановка на Народния театър Ниш, Сърбия ще се играе на 18 февруари от 19.00 ч. на сцената на Музикалния театър. Режисьор е Десимир Станоевич - популярен театрален и филмов актьор в Сърбия, който през последните години поставя театрални спектакли, съобщават от музикалния театър.

Текстът на мюзикъла "Таборът отива към небето" е по мотиви от новелата на Максим Горки "Макар Чудра". В нея се разказва необикновената и романтична любов на Рада и Зобар, които живеят в необятната руска степ. "За нас, както и за Горки, циганите не са слаби и унижени хора, а народ, който обича живота, свободата и дивите ритми на песента и танца. Такива хора могат само да полетят към небето, защото земята е твърде тясно място за тях" - казва режисьорът на спектакъла. "Традиционната циганска музика, пълна с живот и енергия, кара душата и сърцето да заиграят. Тези ритми допълват разказа за любовта на Рада и Зобар и го издигат до вечната тема за любовта на Ромео и Жулиета" - убеден е Станоевич.

Русенската опера представя балетния спектакъл "Лешникотрошачката"

Аранжиментът на музиката е на Боривое Младенович и Игор Дунич. Сценограф е Ивана Савич, художник на костюмите -Деян Гоцич, хореограф - Небойша Громилич.

В главните роли са звездите на Народния театър на град Ниш: Александър Маринкович - в ролята на Зобар, Майа Вукоевич-Цветкович в ролята на Рада, Мирко Борчевич като Макар Чудра, Ивана Недович (Майката на Зобар), Весна Станкович (Майката на Рада), Стефан Младенович (Талимон) и други.

Снимка: Музикален театър Стефан Македонски

Последвайте канала на

788 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.16 | 20:33

1

ТИПИЧНО СРЪБСКА ДРАМА

Добави коментар

Водещи новини