Край с Международния балетен конкурс във Варна

  • 06 февруари 2020 18:03

  • 1632
  • 1
Край с Международния балетен конкурс във Варна
© bulphoto

Недостатъчно спонсорство и дарения са причината да не бъде възможно финансирането на първия и най-престижен балетен конкурс в света, който е визитната картичка на Варна и България на картата на световното танцово изкуство. Това съобщават в официално писмо до Фондацията, която го организира.

Конкурсът традиционно се подкрепя финансово основно от Община Варна, а също и от Министерството на културата, което се грижи за наградния фонд. Но приносът на Общината и Министерството не е достатъчен за провеждането на конкурса.

Балетният спектакъл "Дон Кихот" е сред акцентите на Новогодишния музикален фестивал в НДК

„С всяка година разходите за провеждането на конкурса нарастват, все по-високи стават и очакванията на световната балетна общност към проявата – споделя председателят на фондацията Димитър Димитров. "За съжаление постъпленията в последните години не позволяват организирането на поредното издание на конкурса тази година", коментира той.

Съветът на дарителите на фондация "Международен балетен конкурс - Варна" благодари на всички почитатели и приятели на конкурса, на всички медии от България и чужбина, които десетилетия наред отразяват постиженията на лауреатите от Варна.

Международният балетен конкурс се провеждаше на всеки две години без прекъсване от 1964 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1632 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.06 | 19:03

1

"БРАВО" на България, като държава и на БЪЛГАРИТЕ,като общество!
"ПОЗДРАВЛЕНИЯ"!!!!
ТОВА Е "ПРЕСРАСНО"!!!

Добави коментар

Водещи новини