Стефан Данаилов ударил Христо Мутафчиев на сцената

  • 28 ноември 2019 09:14

  • 10103
  • 1
© Булфото (архив)

Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в излъчваше любов. И във филмите, и в постановките, в които е играл. Всичко е в сърцето. Това сподели Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите.

Той разказа само хубави спомени от познанствотот си с големия актьор, който се спомени преди ден. Мутафчиев подчерта, че Данаилов е бил с голямо сърце и е допускал близо много хора до себе си. Според Мутафчиев Мастъра е имал голямо сърце - такова с каквото се раждаш и каквото се възпитава, но и се формира и в средата, я която живееш.

Актьорът разказа, че е срещнал Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в през 1995 г. Тогава са се засекли в коридора на "Народния театър" и по-възрастният му колега го е попитал "Как се казваш?". И оттога Ламбо наричал Мутафчиев с галеното "Ицко".

През сълзи за Ламбо: Ръкопляскаха му дори тези, които го гледаха подозрително

Двамата имат и много забавни спомени заедно - от сцената до обиколките по кафенатата. Христо Мутафчиев разказа в Сутрешния блок на БНТ, че е замествал свой колега в постановката "Дон Кихот", в която е играл и самият Данаилов. Представлението трябвало да се играе в Благоевград. По време на репетициите режисьорът Сашо Донков обяснил на Мутафчиев, че трябва да яде боб от консервата сякаш наистина е гладен. Актьорът дотолкова взел това присърце, че се вживял наистина. Пред публиката изведнъж Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в го ударил по врата. Това ужасило и объркало Христо Мутафчиев, но представлението продължило. Накрая се оказало, че Данаилов е искал от своя колега да яде по-тихо.

"Понеже знам, че ми се ядоса, но на сцената никога няма да ядеш нищо лично", каза Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в на по-младия си партньор на сцената.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
10103 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
арс

2019.11.28 | 09:54

1

"драскачи" ставате все по-неграмотни...

Добави коментар

Водещи новини