Как изглежда светът нарисуван от жена?

  • 23 март 2012 14:57

  • 1801
  • 0
Как изглежда светът нарисуван от жена?
©

„През погледа на жената” е изложбата на три дами, признати художнички с множество награди - Светла Косева, Красимира Генова, Мария Чакърова.

Техни картини са изложени е „Галерията на Ева” от 22 март до 04 април. Художничките ще покажат на всички гости света през своите очи, изпълнен с красота, хармония, мечтание. Толкова различни като звучене, творбите им се впускат в една еклектична зависимост, един своеобразен диалог, показващ дълбочината и многоликостта в женската душевност.

Картините на Светла са част от общи национални и международни изложби във Варна, София, Пловдив, Габрово, Севлиево и Лондон. В творчеството си се влияе от класическото черно-бяло кино и старите снимки и картички, заредени с френския полъх на изобразителното изкуство. Критиците я определят като българския Моне. 

Красимира Генова  работи като професионален художник от 32 години, рисува основно в сферата на пейзажа, натюрморта и фигуративната живопис. В биографията й има както самостоятелни, така и много сборни изложби в България и чужбина. Нейни творби са притежание на частни колекции във Франция, Люксембург, Германия, САЩ, Англия, Япония, Холандия и др.

Последвайте канала на

1801 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини