Даниела Костова с изложба в Ню Йорк

  • 12 ноември 2019 14:00

  • 261
  • 0
Даниела Костова с изложба в Ню Йорк
©

Произведения на Даниела Костова бяха изложени за пореден път в Ню Йорк. Изложба на българската художничка бе открита през октомври в Бруклин и може да бъде посетена до януари следващата година.

Част от творбите на изложението са свързани с една от основните теми, които вълнуват Костова през последните години. „Напоследък доста често се занимавам с идеята за играта, възпитанието на децата и създаване на условия, които по някакъв начин ги формират като хора и как да подривам установените норми на поведение и възпитание чрез създаването на пространства, които карат децата или хората да се движат в тях по друг начин, който не е установен“, обяснява тя.

В Лондон откриха изложба със съкровища на Тутанкамон

Именно част от произведенията й на тази тема са изложени в Бруклин. В арт пространството The Yard в района Гоуанъс е поставена и една от най-известните й творби Космонавт 1001. Тя изобразява вижда бебе космонавт, а на скафандъра му е кацнал бял гълъб с разперени криле. На снимката е 6-месечната й дъщеря, а тази година тя бе адаптирана и поставена на в огромен размер на историческата сграда „Рингтурм“ във Виена.

В Лувъра откриват изложба по повод 500 години от смъртта на Леонардо да Винчи

Творбите на Костова са излагани на места като Музея в Куинс (Ню Йорк), Кунстхале Виена (Австрия), Биеналето в Антакия (Турция), Институтът за съвременно изкуство (София), Центърът за съвременно изкуство (Женева) и много други. Даниела често показва творчеството си и в България, като тази година нейни произведения бяха част от изложба в Пловдив.

Последвайте канала на

Novini.bg
261 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини